top of page

Eros Proeverij 
Systemisch werk met een vleugje tantra 

De Eros proeverij ie een fijne manier om kennis te maken met de energie van Eros. Een workshop om te genieten en onderzoeken, die ook best kan raken! En plek waar systemisch werk de hoofdmoot is.
 
Dit najaar zijn er vier Eros proeverijen gepland:

De kracht van Eros - Eros & je innerlijke kind - Eros als levenskunst - Eros als spiegel. 

 Tot slot is er een deep dive in de Eros Jaartraining (meer informatie binnenkort) 

 

De kracht van Eros

29 sept 13:00 -17:00

Eros was een van de Griekse Goden en stond voor 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐠𝐧𝐞𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐎𝐞𝐫𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧.  De kracht van Eros is enorm. Het is de drijvende kracht achter aantrekking, passie en (levens)lust. We kunnen deze kracht ervaren in de liefde voor iemand, maar ook in kleine dingen zoals het beleven van natuur of genieten van iets moois. 

Het toelaten van Eros zorgt voor 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧𝐬𝐯𝐫𝐞𝐮𝐠𝐝𝐞 𝐞𝐧 𝐩𝐥𝐞𝐳𝐢𝐞𝐫. Op deze avond ga jij onderzoeken hoe jij Eros meer kunt toelaten in jouw leven.

Eros & je innerlijke kind

17 okt 19:00 -22:00

Mogelijk dat jij aan volwassen Erotiek denkt bij de term Eros. Echter 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐤𝐢𝐧𝐝  is juist heel  belangrijk in hoe jij jouw Eros ervaart! 

𝐃𝐞 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐞𝐥𝐨𝐳𝐞, 𝐨𝐧𝐬𝐜𝐡𝐮𝐥𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐞𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐞𝐥𝐬𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 van je innerlijke kind brengt je direct in contact met Eros.

Lukt jou dat nog? Spelen? In het volwassen leven ben je misschien vergeten hoe je kunt spelen, heb je er een oordeel op of je maakt er niet genoeg tijd voor. 

Wat de reden ook is, deze avond verken je de relatie tussen Eros en jouw innerlijke kind. En ga je ervaren wat jij nodig hebt om de speelse energie meer onderdeel te maken van jouw leven. 

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡


Locatie: Centrum Mandira
Maliebaan 70a

Prijs

  • early bird 39 incl btw

  • regular bird 49 incl btw

  • Late Bird 55 incl btw

Eros als levenskunst 

17 nov 13:00 - 17:00

De levensvreugde van Eros gaat over genieten, over het leven vieren, met de hoogte en dieptepunten. Levenslust geeft veerkracht, energie, (groei-) kracht.

Tegenover Eros staat Thanatos. Thanatos staat voor de relatie met verlies en het sterven. Deze krachten - 𝐄𝐫𝐨𝐬 & 𝐓𝐡𝐚𝐧𝐚𝐭𝐨𝐬 - 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐨𝐧𝐥𝐨𝐬𝐦𝐚𝐤𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐥𝐤𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧. Dus als er een tekort is aan aan  Eros, zou het zomaar kunnen dat je Thanatos uit het oog verloren bent. Terwijl als we Thanatos vol aankijken, Eros vanzelf om de hoek komt. 

Levenskunst gaat om het balanceren van deze twee krachten Eros & Thanatos  die samen zorgen voor 𝐞𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞𝐩𝐞 𝐞𝐧 𝐫𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐛𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧. 


Eros als Spiegel 

19 jan 13:00 -17:00

Hoe wij onze Eros ervaren, onze levenslust of energie, laat zien of en hoe wij ons afschermen. Als we kwetsing of pijn ervaren, probeert het ego ons te beschermen. Het vormt een schild om minder te voelen en ervaren. Het snijdt ons daarmee ook af van ons geboorterecht: 𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐳𝐨𝐧𝐝𝐞, 𝐬𝐭𝐫𝐨𝐦𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞.


 Als kind moeten we ons aanpassen aan ons familiesysteem. We vormen ons naar de verborgen wetten en dynamiek van dat systeem 𝐨𝐦 𝐭𝐞 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧. Als kind ben je immers afhankelijk van je ouders voor je primaire levensbehoeftes. We zetten bepaalde delen van onszelf letterlijk 'in de schaduw' zodat we erbij blijven horen. 

Deze middag ontdek ga jij ontdekken wat je in de schaduw hebt gezet en ervaren wat er gebeurd met jouw levensenergie als je 𝐣𝐞 𝐝𝐢𝐭 𝐝𝐞𝐞𝐥 𝐢𝐧 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐨𝐦𝐚𝐫𝐦𝐭. 

Luchtfoto van wolken

Interested?
Let's get in touch. 

bottom of page